ACE Podcasts

May The Concept Be With You…

In deze podcast hoor je wat een CONCEPT volgens de methode ‘Accountable Concept Denken’ precies is en waarom het belangrijk is dat dit concept ‘Accountable’ is. Docenten en experts uit het werkveld gaan met elkaar in gesprek en in Seizoen 1 op zoek naar de What – How – en Why van Accountable Concept Denken. In Seizoen 2 zoeken we meer verdieping op en spreken we ondermeer over interessante concepten uit de Media en Leisure Entertainment Branche.
Deze podcast-serie is geproduceerd en gepresenteerd door docenten van de Minor Accountable Concept Denken van de Fontys Academy for the Creative Economy (Fontys ACE (voorheen ACI) in Tilburg. Meer weten: https://linktr.ee/minoraccountableconcepting

De Hort Op

In deze podcast zullen wij (Joyce van Riel, Mick Röben en Johan van der Heijden) jullie meenemen op onze kennisreis. Wij zijn onderdeel van Buro Lust, een creatief bureau bestaande uit 22 studenten van de opleiding CO IEMES/CCC in Tilburg. Elke aflevering nodigen wij iemand uit van ons bureau, om in gesprek te gaan met een experts uit hun netwerk. We behandelen elke aflevering onderwerpen die jou iets bijbrengen. Wij voelde de urgentie om ons en ook jullie klaar te stomen voor de creatieve branche. Door te inspireren, entertainen en te leren van experts.

Onder de rivieren

Hoe veel verschilt Limburg eigenlijk van Brabant? Dat bespreken twee tweedejaarsstudenten die communicatie studeren in Tilburg!
Door Maxime Cabo en Rogier Klerx

De Parels van het Zuiden

In de Parels van het Zuiden bespreken de zusters Bram en J.J. de wereld van pop culture! Iedere aflevering gaan wij op geheel eigen wijze door middel van verschillende entertainment rubrieken een onderwerp onder de loep nemen. Volg ons ook op Instagram @jjfromtheblog en @bramxxo. Door ons op Instagram te volgen kunnen jullie stemmen op het onderwerp van de volgende aflevering!

#HoedanCBL-studenten opgelet!

In de nieuwe podcast #Hoedan worden onderwerpen besproken die relevant zijn voor jou! Van brainstormen tot digital marketing, alles komt aan bod. Wat kun je verwachten? Gesprekken met experts en CBL studenten over diverse onderwerpen en de beste tips en tricks over jij CBL kunt overleven!

Over seks(t)
Elke aflevering bespreken Josh en Iris verschillende onderwerpen over seks. Ze gaan het hebben over feiten en nummers, maar ook persoonlijke ervaringen en twijfels komen aan bod.

10 Dagen 10 Vierkante Meter – Dag 1

Sjoerd Groothuis en Erik Peters zijn net als hun 31 huisgenoten in quarantaine beland. Tijdens deze eerste aflevering leggen ze uit hoe dit kon gebeuren en welke discussies er de eerste uren in quarantaine meteen gevoerd werden.

Koninkrijk van muziek praat

Koninkrijk van Muziek Praat, de podcast waar Bing en Nick in gesprek gaan met verschillende mensen uit de muziekindustrie. Gesprekken over toekomstplannen, weetjes, grappen en wat men bezig houdt vandaag de dag!

Eline & de dilEmma’s

In deze podcast bespreken Eline, Emma en Emma elke aflevering onderwerpen zoals horoscopen, koffie, feminisme en reizen. Hier koppelen ze dilemma’s aan om de onderwerpen op een luchtige manier te bespreken. Luister snel om een keuze te maken van onze dilemma’s.

De MINI-cast

In De MINI-Cast gaat Rachel de Wit (Docent Media Fontys ACE en eigenaar van ‘De Podcast Producent’) op zoek naar verhalen over de MINI. Laat je verrassen door de bijzondere belevenissen van Marc Stakenburg, Henk Westbroek en andere MINI fans van het eerste uur!

Jong en je wilt wat

De podcast voor jonge wereldverbeteraars over trends en ontwikkelingen voor een duurzame toekomst! Hoe maken we de toekomst die we willen? Pepijn de Kort houd gesprekken met experts en jonge groene koplopers voor het lanceren van een duurzame toekomst.

Tijdmachine

In de podcast Tijdmachine gaan Maud, Nina en Maxime een tijdreis maken door de muziek. Leuke weetjes, mooie anekdotes en de liefde voor muziek worden in deze podcast gedeeld. 

PACKTALK

PACKTALK is een podcast van ROEDEL Creatives waarin Bram en een wisselende co-host in gesprek gaan met interessante gasten uit de creatieve industrie. Ook wordt in elke aflevering een aantal interessante trends en ontwikkelingen besproken.